Reference

Ungehus Mejeriet

Hobson ApS, har i samarbejde med Mejeriet arkitekter (totalrådgiver), projekteret og designet alle ingeniør discipliner til det nye ungehus i Sønderborg. Ungehuset er en blanding af nyt byggeri og en renovering af mejeribygning.

Med det nye ungehus får ungdomslivet i Sønderborg helt nye muligheder, hvor ungdomsforeninger i kommunen nu kan samles et sted. Der kan afholdes mange forskellige typer ungdomsarrangementet fra koncerter og foredrag til lektiecafe og socialt samvær med vennerne.

I den eksisterende mejeribygning vil er være koncertsal, bar, toiletter og backstageområde, som vil være i åben forbindelse med det nye byggeri. Her vil der så være loungeområde, mødelokaler og et stort gårdrum.

Den eksisterende mejeribygning bliver totalrenoveret med nyt tag, nye vinduer, delvis nyt murværk og nyt isoleret terrændæk, samt understøbning af alle fundamenter. Indvendigt bliver bygningen isoleret og der udføres forskellige akustiske tiltag så der kan holdes koncerter.

Den nye bygning er bestående af 2 etager og bliver opført med lette stålkonstruktioner på boret brøndfundamenter. Transmissionstabet, det vil sige den energi som forsvinder ud gennem bygningens tag, facader og gulv, kommer til at efterleve lavenergiklasse 2020.

De to bygninger vil tilsammen udgøre det nye ungdomskulturhus, hvor rammerne er skabt til arrangementer, mødested og andre aktiviteter for de unge mennesker i kommune.

Hobson ApS projekterer og designer de bærende konstruktioner, alle installationsfag, energiberegning og akustiske beregninger for den nye koncertsal.

Bygherre: Sønderborg Kommune

Pris: 15 millioner

Ydelser

  • Projektering og design af alle bærende konstruktioner
  • Statisk Projekteringsrapport
  • Projektering af alle installationsfag
  • Energiberegning
  • Miljøundersøgelse af bygningdele
  • Tilsyn

Tilbage